A 24.hu újságírójának meséltünk az InfoGrund programról

2019.10.17.

A magyar iskolák jelenleg sok mindenre felkészítik diákjaikat, de az álhírek felismerése nincs ezek között. Egy projekt most azért jött létre, hogy pótolja ezt a hiányt: tanárokat vérteznek fel arra, hogy segítsenek a diákoknak eligazodni a hírek világában – kezdődik a cikk, amelyben Nagy Krisztina és Marinov Iván alapítókon kívül egy programban részt vevő tanár is megszólal.

“A képzési program több elemből áll: a tanárok egy e-learning – ami egy térbeli és időbeli korlátoktól mentes, technológiával és módszertannal alátámasztott interaktív tanulási forma – tananyag feldolgozásával ismerkednek meg az álhírjelenség különböző aspektusaival, az információs környezet azon jellemzőivel, amelyek segítik a megtévesztő, hamis információk tömeges és gyors terjedését.

A képzés második szakasza a kétnapos jelenléti képzés, ahol az elsajátított ismeretanyagra építve készítik fel a tanárokat a nyolc darab, 45 perces óra megtartására. Az eddigi képzéseken pedagógusok széles palettája vett részt, képviseltette magát elitgimnázium, egyházi iskola és sajátos nevelési igényű gyermekeket oktató intézmény tanára is”.

A teljes cikket itt olvashatja el.