Alapítványunk bekerült a Telekom támogatottjai közé!

2021.11.29.

Az Idea Alapítvány 5 millió forintot kapott a Telekom ünnepi adományozási programjában. Sőt ez az összeg akár tovább is növelhető.

Újabb nagy elismerés alapítványunknak, hogy – az Edison 100-as kategóriagyőzelem után – a Telekom adományozási programjának egyik kedvezményezettje lettünk.

A telekommunikációs cég első körben alapítványonként 5-5 millió forintos adománnyal, azaz összességében 40 millió forinttal támogatott meg négy fontos ügyet. Ezek az ügyek:

A digitális tudatosság és felzárkóztatás (támogatott szervezetek: Idea Alapítvány, Informatika a Látássérültekért).
A gyerekek felzárkóztatása és integrációja (támogatott szervezetek: Bagázs, Unicef Magyar Bizottság).
A fogyatékossággal élők életminőségének javítása (támogatott szervezetek: Magyar Angelman Szindróma Alapítvány, Patrónus Ház).
A hátrányos helyzetűek minőségi sportolási lehetőségeinek biztosítása (támogatott szervezetek: SUHANJ!, AdniJóga).

További 40 millió forint sorsáról a Telekom azon ügyfelei határoznak, akik a Telekom alkalmazásban (Android, iOS) december 20-áig aktiválják a cég által felajánlott, ingyenes 10 napos korlátlan mobilnetet. Az aktiválás és az Idea Alapítvány támogatásra kiválasztásának menete:

– Telekom app megnyitása,
– Saját előfizetésre kattintás,
– Kiegészítő szolgáltatásra kattintás,
– Netbővítők / Egyszeri, akár 0 Ft,
– A Digitális Mindenkié 10 napos Ünnepi korlátlanság csomag kiválasztása és bekapcsolása.

Az adományból az Idea Alapítvány egyrészt egy olyan applikációt fejlesztene, amely az információ szűréséhez szükséges ismereteket és készségeket fejleszti játékos formában. A tervek között szerepel emellett a tanárképzések vidéki helyszínekre történő kiterjesztése, valamint egy virtuális közösségi tér létrehozása a programban korábban részt vett pedagógusokkal való, hosszú távú kapcsolattartáshoz.