Program a tudatos médiahasználatért

2019.06.06.

Indul a Televele Médiapedagógiai Egyesület és az Urbanlegends.hu közös képzési csomagja a tudatos médiahasználat iskolai keretek közötti fejlesztésére.

Az iskolai oktatás keretei közé illeszkedő tananyagcsomag az iskolai órakeretben osztályfőnöki, magyar és informatika órákon, de egyes elemei révén akár más szaktantárgyak keretében is megvalósítható.

A programban résztvevő tanárok ingyenesen használhatják fel a 13-14 éves korosztály számára készített, 8*45 perces óraterveket. A csoportmunkára épülő foglalkozások keretében a diákok élményszerűen szerzik meg az új készségeket, tudatosítják az ismereteket.

A résztvevő tanárok számára kétnapos felkészítő tréninget tartunk, valamint elkészül egy tanárok munkáját segítő, online oktatási és kapcsolattartási felület is. A program a tervek szerint a jövőben akkreditált képzés formájában lesz elérhető.

A program a Televele Médiapedagógiai Egyesület által korábban kidolgozott Drón tananyagcsomag továbbfejlesztése. Az InfoGrund csomagja emellett erősen épít az álhírek, átverések terjedésével több mint 15 éve foglalkozó Urbanlegends.hu oldal tevékenységére is.

Az InfoGrund megvalósítását, hosszú távú működtetését egy önálló szervezeti megoldás, az erre a célra magántőkéből létrehozott IDEA Alapítvány biztosítja.

További részletek a jelentkezésről itt.