Megtartottuk a zalaegerszegi képzésünket

2019.08.29.

Az InfoGrund tanárképzésének célja, hogy a résztvevő pedagógusok fel tudják vértezni diákjaikat az álhírek felismeréséhez szükséges ismeretekkel és készségekkel.

Én a képzés jellemzésére egy vadszőlővel befuttatott, végtelenbe nyúló ösvény képét választottam. Ezen ti vagytok a vadszőlő, amely megadja számunkra a védelmet, egy majdnem tökéletes támogatást. Mert az persze csak menet közben derül ki, hogy az itt elsajátított technikákból mi működik majd, és mi nem. De végre végig tudok menni azon az úton, amit eddig csak nézegettem – foglalta össze az egyik tanár a kétnapos képzésünket lezáró asszociációs játékban, mit jelent számára az InfoGrund projektjében való részvétel.

A képzés első részében a tanároknak egy önálló feldolgozást igénylő, körülbelül 100 oldalas e-learning oktatásban kellett részt venniük, amelynek célja a téma elméleti hátterének megalapozása volt.

Az önálló feldolgozást igénylő e-learninges szakaszt augusztus végén egy kétnapos zalaegerszegi képzés követte, amelynek a helyi Zrínyi Miklós Gimnázium adott helyet.

További részletek a zalaegerszegi képzésről itt.