Az Idea Alapítvány kategóriagyőztes lett a 2021-es Edison100-as listán!

2021.08.31.

Augusztusban nyilvános lett a 2021-es Edison100-as lista, amelyre óvodások és iskolások kritikus tudását fejlesztő projektek kerültek fel. A válogatásban örömünkre helyet kapott az Idea Alapítvány is, sőt az augusztus végi díjkiosztóról mi vihettük haza a Digitális Világ kategória díját.

Az Edisonplatform célja, hogy segítsen azoknak a szülőknek, akik aktívan keresik a lehetőségeket gyerekeik fejlesztéséhez. A listán szereplő projekteket idén is szakmai zsűri választotta ki, és sorolta nyolc kategóriába. A saját kategóriájukban legkiemelkedőbb programokat augusztus 31-én díjazták – a díjkiosztón az Idea Alapítvány kapta a Digitális Világ kategória díját.

Nagy Krisztina Idea Alapítvány Edison100

Az Edisonplatform közleménye szerint a százas listán olyan kezdeményezések szerepelnek, amelyek a tárgyi tudás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a jövőben kulcsfontosságú kompetenciák fejlesztésére. Az Edison100 szereplőiben az a közös, hogy újszerűek témájukat és megközelítésüket tekintve is, a jövő szempontjából kritikus tudást fejlesztenek, és hosszú távú hatás elérésére törekszenek.

Az Idea Alapítvány célja az információ hitelességének vizsgálatához szükséges készségek fejlesztése. Az iskolában a diákok megtanulnak írni és olvasni, arra viszont senki nem készíti fel őket, hogyan különböztethetik meg a valódi híreket az átverésektől. Az Idea Alapítvány programjai ezt a hiányt szeretnék pótolni.

Fotó: Edisonplatform