Megtartottuk harmadik tanárképzésünket

2020.08.27.

Augusztus végén sikerült pótolni a koronavírus-járvány kitörése miatt elmaradt márciusi képzésünket.

Az e-learning-szakaszt követő jelenléti képzésen 6 iskola – az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola, az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, a Remetekertvárosi Általános Iskola, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola és a Lauder Javne Iskola – összesen 12 pedagógusa vett részt.

A képzés következő szakaszában az iskolai gyakorlat következik. A tanárok – amennyiben a vírushelyzet nem változtat a terveken – az őszi hónapokban valósítják meg az iskolai foglalkozásokat. Van olyan iskola is, ahol már a tanév második hetétől elkezdődhet a tananyag átadása.

A mostani csoport lesz az első, amely megkapja a képzéshez készített, annak gyakorlati megvalósítását segítő projektfüzetet is. A füzet egyrészt mentesíti a tanárokat az órák megtartásához szükséges segédanyagok túlnyomó részének kinyomtatása alól, másrészt a diákok számára is könnyebbé teszi házi feladatok elkészítését, valamint az órán tanult ismeretek utólagos felidézését.

Képzéseinket – amennyiben a körülmények engedik – szeptember második felében folytatjuk, újabb hat iskola tanárainak közreműködésével.

Fotó: Bődey János